Plenair programma NEX23

Locatie: Atelier - Plenair podium
Tijd: 14:30 - 15:30

Beschrijving

Tijdens het plenaire programma geven inspirerende sprekers je een blik op de toekomst van exporteren en internationaal zakendoen.

Opening
Welkom bij de 13e editie van het Nationaal Export Event.

Digitaal welkomstwoord door minister Schreinemacher
Liesje Schreinemacher, de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, heet alle exporteurs welkom bij NEX23. 

Macro-economisch perspectief door Bert Colijn
Wat is de actuele stand van zaken in de wereldhandel, en hoe is deze structureel aan het veranderen? De pandemie en oorlog hebben impact. Is er inmiddels sprake van deglobalisering of richten bedrijven supply chains nu anders in?

'Future-proof' exporteren: in gesprek met ondernemers
Dagvoorzitter Sofie van den Enk gaat in gesprek met ondernemers Bas van Vroonhoven (Boon Edam Global Export) en Bob Oostelbos (Leadex). Zij praten je bij over hun aanpak om toekomstbestendig te exporteren. 

Bekendmaking winnaars Oranje Handelsmissiefonds
Wie zijn de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2023? Dat hoor je op NEX! Wampie Libon, directeur Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, maakt de 10 winnaars bekend.

Afsluiting
Na het plenaire programma zijn er meerdere workshoprondes en een-op-een gesprekken. Doe mee met de inspirerende sessies en gesprekken bij NEX.